BOW BOW
Belangenvereniging Omwonenden Airport Eindhoven
Eindhovens Dagblad, 15 november 2010

Buren Airport stappen opnieuw naar de rechter


EINDHOVEN - Omwonenden van Eindhoven Airport en de Brabantse Milieufederatie (BMF) spannen opnieuw een zaak aan bij de bestuursrechter in Den Bosch over het aantal weekendvluchten op de luchthaven.

Een vergelijkbare procedure wisten de omwonenden, de milieubeweging en de gemeenten Veldhoven en Son en Breugel eerder dit jaar nog te winnen.

Het geschil draait om de zogenoemde eenderderegeling. Die regel zegt dat het aantal vliegbewegingen door burgerluchtvaartuigen in het weekeinde en op feestdagen maar een derde mag zijn van het gemiddelde aantal doordeweekse vliegbewegingen. 

De zaak die in juli van dit jaar door de BMF, Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) en de gemeenten gewonnen werd, ging over de ontheffing voor 2008-2009. De bestuursrechter bepaalde toen dat Defensie de regeling ten onrechte uit de oude ontheffing van Eindhoven Airport, voor medegebruik van het militaire terrein, heeft gehaald. 

Volgens de rechter heeft het schrappen van die regeling een verslechtering opgeleverd voor de omwonenden en had dit beter gemotiveerd moeten worden. Omdat de ontheffing niet meer geldig was, kreeg de uitspraak geen gevolgen.

De nieuwe zaak betreft de ontheffing voor 2010-2011. "We hopen nu dat de rechter nog uitspraak doet terwijl de ontheffing nog geldt", zegt BOW-voorzitter Klaas Kopinga.

 
 


Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp