Alle informatie over Eindhoven Airport
die u als bewoner wilt weten
voor uw reactie... klik hier
Om snel een overzicht te hebben van de inhoud van de site plaatsen we de link naar de "sitemap" direct rechts bovenaan.
Zoek op de site:Volg BOW nu ook op Twitter:
 
Risicokaart

Bekijk hier hoeveel risico's er in uw woonomgeving zijn: www.risicokaart.nl


Voor meer risico's, zie hier: landing vliegtuig
Ledenflyer
 

 
klik door naar:


(Beraad Vlieghinder Moet Minder)
 

 Eindhovens Dagblad, 23 juni 2010

Eindhoven Airport krijgt ruim baan van Alders


Eindhoven Airport krijgt ruim baan om te groeien. Volgens het dinsdag aan minister Eurlings gepresenteerde eindadvies van de Alders Tafel mag de luchthaven tot 2020 het aantal vliegbewegingen met 25.000 uitbreiden tot 43.000. Nu nog is dat maximum vastgesteld op ruim 18.000 inkomende of vertrekkende vluchten. De groei betekent een mogelijke verdubbeling van het aantal passagiers tot 3,5 miljoen in 2020.

Toen Hans Alders vorig jaar maart het overleg met de regio en andere belanghebbenden opstartte, was nog sprake van een mogelijke toename met 35.000 vluchten; de helft van wat Schiphol niet meer kwijt zou kunnen. 

De uitbreiding van Eindhoven Airport maakt de komst van een eigen base, van bijvoorbeeld Ryanair, mogelijk. Volgens Alders wordt met de uitbreiding voorzien in vooral de regionale reisbehoefte. 

Om de groei mogelijk te maken, levert Defensie ruim acht vierkante kilometer geluidsruimte in. Dit komt overeen met de geluidsproductie van een squadron F16’s gedurende een halfjaar. Tot voor kort wilde Defensie niets van een inperking weten.