BOW BOW
Belangenvereniging Omwonenden Airport Eindhoven
Eindhovens Dagblad, 4 juni 2010, Rob Burg

Advies Airport nadert zijn voltooiing


EINDHOVEN - Het zal nog minstens enkele weken duren voordat het definitieve advies van Hans Alders over de mogelijke groei van Eindhoven Airport klaar is. Dat zegt woordvoerder J. Weggeman van de Alderstafel.

Zodra het gereed is, zal de inhoud nog wel even geheim blijven. Het rapport wordt immers aan het nieuwe kabinet gepresenteerd. Naar verwachting gaat de formatie geruime tijd in beslag nemen.

Deze week heeft de Alderstafel een gewijzigde versie van het eerdere conceptadvies besproken. Dat eerste concept ging nog uit van een toename tot 2020 met 25.000 vluchten, bovenop de huidige 18.000 per jaar.

Weggeman wil niet ingaan op het nieuwste concept: zolang de onderhandelingen met de regio voortduren, worden er geen mededelingen over gedaan. 

De BMF is fel tegen een sterke groei van Eindhoven Airport en breekt een lans voor de trein. Een snelle en comfortabele treinverbinding met de grote luchthavens 'nabij Brabant', Schiphol, Düsseldorf en Brussel, zou een fors deel van de reisbehoefte kunnen opvangen.

 
 


Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp