BOW BOW
Belangenvereniging Omwonenden Airport Eindhoven
Eindhovens Dagblad, 8 maart 2010, Rob Burg

Alders-advies klus volgend kabinet


EINDHOVEN - Het definitief advies van Hans Alders over de eventuele groei van Eindhoven Airport wordt niet door het huidige, demissionair kabinet behandeld. De kwestie is door de kamercommissie op de voorlopige lijst met controversiële onderwerpen geplaatst, waardoor het wordt doorgeschoven naar een volgend kabinet. De lijst is voorlopig; de Tweede Kamer beslist er deze week over.

Eind januari lekte Alders' concept-advies uit. Daarin staat onder meer dat het Eindhovens vliegveld tot 2020 met 25.000 vluchten zou moeten kunnen groeien. Defensie levert geluidsruimte in en de openingstijden van het Eindhoven Airport worden opgerekt. 

Klaas Kopinga, voorzitter van de vereniging Belangenbehartiging Omwonenden Welschap is het ermee eens dat de regio toe is aan duidelijkheid. Tegelijkertijd biedt het nieuwe uitstel ook gelegenheid voor 'bezinning'. " Het geeft wat ruimte om te kijken of we niet met zijn allen de verkeerde kant op aan het galloperen zijn."

De Veldhovense wethouder Jack Tops, die de regiogemeenten aan de Alders Tafel vertegenwoordigt, wil niet reageren op het uitstel.

 
 


Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp