BOW BOW
Belangenvereniging Omwonenden Airport Eindhoven
Eindhovens Dagblad, 30 januari 2010, Arnold Mandemaker

Advies over Airport valt slecht


EINDHOVEN - Uitbreiding van het aantal vluchten op Eindhoven Airport stuit op breed verzet bij de lokale politiek. Met uitzondering van de Eindhovense VVD, die 'blij' is met een 'sterke regionale luchthaven', en een milde PvdA vallen in Eindhoven en de gemeenten rondom het vliegveld vrijwel alleen negatieve reacties op te tekenen.

Raadsleden vrezen een 'ongebreidelde groei' van het luchtverkeer met als conseqentie onaanvaardbare geluidshinder.

In het Veldhovense gemeentehuis spraken de deelnemers aan de 'Tafel van Alders' vrijdag over het conceptadvies van naamgever Hans Alders, oud-minister voor de PvdA. Daarin staat dat het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport met 25.000 moet groeien in 2020. Daarmee komt het aantal vliegbewegingen op 43.000. Dat leidt tot een verdubbeling van de geluidsoverlast. Eerder was nog sprake van een groei met 35.000 vluchtbewegingen.

Na afloop van het gesprek in het gemeentehuis van Veldhoven wilden de deelnemers weinig kwijt over wat er nu precies was besproken. Alders hield het bij de vaststelling dat er nog geen knopen zijn doorgehakt. "Anders had ik wel een persconferentie gegeven."

 
 


Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp