Belangenbehartiging Omwonenden Welschap
sitemap    
BOW BOW


BOW stapt naar de rechter (Veldhovens Weekblad, 16 januari 2008) 

Het bestuur van de vereniging Belangenbehartiging Omwonenden Welschap is de steeds terugkerende verzoeken om uitbreiding van de openingstijden van het vliegveld spuugzat en stapt naar de rechter. Dat kondigde voorzitter Kopinga maandagavond aan tijdens de vergadering van BOW waar aan een honderdtal leden het bestuursbeleid werd uitgelegd. 

De regionale overeenkomst verbiedt de deelnemende partijen verzoeken om meer of minder vliegen bij het Ministerie van Defensie te doen als dat niet de instemming heeft van alle partijen. De afgelopen periode richtte de directie van Eindhoven Airport zich enkele malen toch rechtstreeks tot de Staatssecretaris. Kopinga: 'Dat is in strijd met de gemaakte afspraken en wij willen nu wel eens weten wat de rechter daarvan denkt.'

De sfeer onder de leden werd duidelijk gekenmerkt door het optreden van provinciebestuurder Rupp, die in andere media had laten neerschrijven dat hij 'desnoods het overlegorgaan GLOBE opzij zou schuiven om verruiming van de openingstijden mogelijk te maken' en die zich al eerder het ongenoegen van de plaatselijke politiek en BOW op de hals had gehaald door de staatssecretaris van Defensie van zeer dubieuze informatie te voorzien. 'Is met dit soort volk nog wel te praten,' vroeg een van de leden. 

Voorzitter Kopinga erkende dat de discussies er niet vriendelijker op worden, maar stelde dat 'zoals tot nu toe het geval is geweest er met BOW altijd te praten valt. Dat hebben we ook, met een positief resultaat, in 2000 en in 2003 gedaan. Maar we praten vanaf nu uitsluitend uitgaande van de legitimiteit van de bestaande overeenkomst en slechts aanpassingen met een duidelijk win-win-situatie zijn bespreekbaar.' De gang van zaken in het afgelopen jaar tijdens de discussies over een nieuwe overeenkomst is voor het bestuur van BOW ook aanleiding het vertrouwen in de onafhankelijke voorzitter van het GLOBE-overleg op te zeggen. Hij is, volgens BOW, verantwoordelijk voor de desastreuze gang van zaken in het proces en moet daaruit de consequentie trekken.


Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp