Belangenbehartiging Omwonenden Welschap
sitemap    
BOW BOW


Omwonenden en raden woedend (Eindhovens Dagblad 11 januari 2008)11 jan 2008, 20:32 - EINDHOVEN - Ze voelen zich in de hoek gezet, platgewalst door de powerplay vanuit het provinciehuis.

Globe
De gemeenten en burgerorganisaties die in Globe zijn vertegenwoordigd, het overlegorgaan over Eindhoven Airport, waren gistermorgen onaangenaam verrast door de uitlatingen van gedeputeerde Paul Rüpp, om het mild te stellen. Hij dreigt het Globe-beraad opzij te schuiven als nieuw overleg niet leidt tot verruimde openingstijden in de weekeinden.

BOW
Klaas Kopinga, voorzitter van de Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) nam nog voor het ontbijt contact op met de advocaat die mede namens de Brabantse Milieu Federatie (BMF) onderzoekt of de bestaande regionale overeenkomst kan worden opengebroken tegen de wens van de meerderheid van de Globe-partners in. Kopinga is des duivels over de uitlatingen van Rüpp: "Ik vraag mij af of dit receptiepraat is of serieus gemeend. In het laatste geval is dit een regelrechte schending van de regionale overeenkomst. Wij hebben een contract getekend en daar houden wij ons aan. Dat is keihard. Rüpp hecht kennelijk geen waarde aan contact met de omgeving van de luchthaven. Hij lapt de wens van de omgeving aan zijn laars."

Best Open
Daarmee doelt Kopinga op de ondubbelzinnige uitspraken van de raden van Veldhoven, Eersel en Best, die verruiming van openingstijden in grote meerderheid hebben afgewezen. Emiel Bootsma, fractievoorzitter van Best Open, denkt aan een gang naar de bestuursrechter. "Dit kunnen we niet zo laten passeren. Wij hebben een akkoord dat loopt tot 2015. Ze praten nu over ons, niet met ons. We hebben als raad, na een zorgvuldige procedure, een uitspraak gedaan. Als Rüpp een grote vent is, dan komt hij hier wonen, aan de kop van de startbaan waar je de kerosine kunt ruiken. Maar nee, hij roept vanuit het veilige Den Bosch dat hij ons kan overrulen."

Eindhoven Airport
Meer optimistische geluiden komen van Bart de Boer, directeur van Eindhoven Airport. "Ik ruik nog niet de overwinning, maar dit wordt wel het jaar van Eindhoven Airport. We moeten gewoon blijven praten, maar dan doen we al drie jaar. Het ware goed geweest als wij met één mond hadden gesproken. Ik zie de toekomst van Globe somber in. Ik vind het buitengewoon onverstandig dat de gemeenteraden dachten dat zij bepalen wat er gebeurt."Belangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp