Alle informatie over Eindhoven Airport
die u als bewoner wilt weten
voor uw reactie... klik hier
Om snel een overzicht te hebben van de inhoud van de site plaatsen we de link naar de "sitemap" direct rechts bovenaan.
Zoek op de site:Volg BOW nu ook op Twitter:
 
Risicokaart

Bekijk hier hoeveel risico's er in uw woonomgeving zijn: www.risicokaart.nl


Voor meer risico's, zie hier: landing vliegtuig
Ledenflyer
 

 
klik door naar:


(Beraad Vlieghinder Moet Minder)
 
 

November 2007: F-16 examens

 

NAVO-examen F-16's op Vliegbasis Eindhoven (22 november 2007)

Een F-16 detachement van Vliegbasis Leeuwarden oefent van 26 november tot en met 30 november op Vliegbasis Eindhoven. In totaal nemen twaalf jachtvliegtuigen en ongeveer zeshonderd militairen deel aan oefening "Cold Igloo". Er starten en landen tijdens de oefening dagelijks op drie momenten F-16's. Dit gebeurt zowel overdag als 's avonds, maar na 23.00 uur wordt niet meer gevlogen. Op vrijdag 30 november keert het detachement weer terug naar Leeuwarden.

In deze oefenweek legt het detachement het driejaarlijkse NAVO-examen af, de zogenoemde Operational Evaluation (OPEVAL). Doel is om onder moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk te presteren tijdens een fictieve uitzending naar het buitenland. Dit is de reden waarom vanaf een andere locatie dan de thuisbasis, Vliegbasis Leeuwarden, wordt geoefend.

Deze oefenweek is de laatste van in totaal vijf oefenweken. De eerste drie weken waren ter voorbereiding op een inspectie door de eigen luchtmacht.

Vliegbasis Eindhoven is gekozen als oefenlocatie voor "Cold Igloo" omdat de infrastructuur voor het opereren met F-16's aanwezig is. Voor de vliegbewegingen is voldoende geluidsruimte aanwezig binnen de geluidszonering.

Voor publieksvragen over vliegbewegingen zijn de volgende telefoonnummers beschikbaar: 040-289 6133 en 040-289 6144.