BOW BOWReacties op b-o-w.nl

BOW staat open voor discussies mbt Eindhoven Airport en Vliegbasis Welschap.
Onder het reactie formulier staan enkele reacties welke zijn binnen gekomen op de b-o-w.nl site, deze gepubliceerde reacties vertegenwoordigen niet per definitie het standpunt van BOW. 
 
 
Alle velden met een * zijn verplicht
 
Uw naam  *
 
Uw e-mail adres  *
 
Onderwerp  *
 
Uw bericht aan ons  *
 
(spam check) vijf erbij twee
 
 
 
 
Laagvliegende Herculestoestellen 

Goedemiddag,
 
Het is mij bekend, dat er op dit moment meerdere Hercules toestellen tegelijk rondjes vliegen vanaf de luchtmachtbasis Eindhoven over o.a. Oirschot.
Mijn vraag is of het is toegestaan, dat er vaak, ook buiten deze oefendagen, erg laag recht boven mijn huis wordt gevlogen. Dit vind ik toch best beangstigend.
Eergisteren zagen wij dat een Hercules net achter een politiehelikopter doorging.
Wanneer gaat het hier echt mis?
En dan nog te zwijgen over die vieze uitstoot die hier neerdaalt.
En dan hebben we ook nog die herrie makende helikopters die vaak, ook 's avonds laat recht over mijn huis gaan zodat alles trilt.
De spreekwoordelijke druppel is onderhand wel bereikt.
 
Met vriendelijke groet,
 
vH Oirschot


Toegenomen vliegbewegingen

hallo, Zou het kunnen kloppen dat het aantal vliegbewegingen in de postcode 5504, tegen Steensel, sterk is toegenomen. Sinds enige maanden, niet helemaal duidelijk nu ivm corona, hebben wij meer last van het vliegverkeer. Voorheen hoorde wij bij uitzondering een vliegtuig overkomen en nu zijn het er meerdere per uur. Kan het kloppen dat de vliegroutes zijn aangepast?

AK 2020-08-17Overlast Ekenrooi-Noord
 
laag over onze woonwijk gevlogen. Dit is het afgelopen halfjaar met enige regelmaat het geval.Ook was er vandaag vanaf 10.00 uur tot 15.30 uur iedere 5-10 minuten wel een vliegtuig wat opsteeg vanaf Welschap en over ons huis kwam vliegen. Ook dit is inmiddels weer regelmaat. Ik meld dit regelmatig bij vliegveld maar krijg nooit reactie terug. Kunnen jullie er wel iets mee?

DL 2020-07-30Wanneer gaan we echt iets doen?!
 
Groot respect voor jullie inspanningen, maar al jaren merken we hier in Helmond dat er steeds meer en meer goedkope vakantievluchten over komen. Ook deze avond weer van opstijgende vliegtuigen over Helmond (toch een stad van 85.000 inwoners). Praten, nog meer overleg en onderzoeken, nog meer commissies......dat is koren op de molen van de politiek en de bestuurders van het vliegveld. En ondertussen gaan ze gewoon door met uitbreiden en meer vluchten.

Als jullie echt een beter woon- en leefklimaat willen voor de omwonenden is het misschien tijd voor iets anders. Iets ludieks, iets wat frequent vliegend Nederland meer bewust maakt van de schade die ze aanrichten met al die extreem goedkope vakantievluchten (vliegschaamte).....zodat deze groep minder gaat vliegen. Laat de markt zijn werk doen !!! Ik denk daar graag in mee.

2019-08-23 RWSteeds meer overlast van vliegverkeer in Helmond, Aarle Rixtel en Bakel

Tot voor enkele jaren was het heerlijk rustig op zondagmorgen in Helmond, Aarle-Rixtel en Bakel. Nu begint van 07.15 uur op zondagmorgen het eerste vliegtuig over te komen....en voor wie? Lekker goedkoop voor 28,- euro naar allerlei vakantiebestemmingen .... stop deze idiotie ! We weten dat vliegtuigen een enorme uitstoot aan CO2 veroorzaken....laat staan de enorme overlast aan geluid en stress voor honderdduizenden rondom de vliegvelden.... Waarom niet drastisch ingrijpen? Werkgelegenheid? Hou op met dat argument als je weet dat honderdduizenden rondom de vliegvelden allerlei gezondheidsschade oplopen. En op allerlei manieren probeert Nederland haar CO2 uitstoot te beperken.....maar kom niet aan het pleziertje van die "na-mij-de-zondvloed-gasten"....Die niet willen nadenken over wat ze aanrichten voor nu en hun kinderen door maar vooral die goedkope vluchten naar de zon te blijven boeken (moet toch kunnen....). Beste "na-mij-de-zondvloed-gasten".....willen jullie gaan nadenken over de steeds grotere overlast die jullie voor heel Nederland aanrichten.

2019-04-20 RWBelangenvereniging Omwonenden Welschap
© copyright | Scipned Beheersysteem | Cogem Website-ontwerp