Alle informatie over Eindhoven Airport
die u als bewoner wilt weten
voor uw reactie... klik hier
Om snel een overzicht te hebben van de inhoud van de site plaatsen we de link naar de "sitemap" direct rechts bovenaan.
Zoek op de site:Volg BOW nu ook op Twitter:
 
Risicokaart

Bekijk hier hoeveel risico's er in uw woonomgeving zijn: www.risicokaart.nl


Voor meer risico's, zie hier: landing vliegtuig
Ledenflyer
 

 
klik door naar:


(Beraad Vlieghinder Moet Minder)
 
 

Radar

 Het scherm hierboven geeft de routes aan van vliegtuigen die met een mode S/ADS-B transponder zijn uitgerust. Dit zijn bijna alle civiele vliegtuigen en enkele (ingehuurde) militaire vliegtuigen. De signalen van deze transponders worden opgevangen en verwerkt door een SBS1 Virtual Radar van Kinetic Avionics Ltd, die door de BOW is aangeschaft.

Het scherm wordt in principe elke minuut ververst. Routes van vliegtuigen die stijgen zijn met een blauwe kleur aangegeven, routes van vliegtuigen die dalen met een bruine kleur. Als de hoogte constant is, wordt de route met een witte kleur aangegeven. Bij de actuele positie van het vliegtuig staan zes gegevens: eerst een code, de naam van de vlucht en weer een code, daarna de koers (in graden), de snelheid (in knots) en de hoogte (in voet).

Het wegennet in de regio is aangegeven met behulp van grijze lijnen; de witte lijn is de Belgisch-Nederlandse grens.

NB. Bij nieuwere versies van Internet Explorer (9 en 10) wordt het radarbeeld niet altijd 'ververst'. Om dat op te lossen dient u het volgende te corrigeren in de instellingen van uw Internet Explorer browser:

Via 'tools' -> 'internet options' moet u de settings van de 'Browsing history' veranderen. De tab 'temporary internet files' bevat een lijstje 'check for newer versions of stored pages', waarop standaard de optie 'automatically' is aangevinkt. Dat moet u veranderen in 'every time I visit the webpage'.

Succes.

Testversie © 2007 K. Kopinga